- spangshus online - Turist i Polen Pommern Den polske Østersøkyst

Świnoujście


Afstande: Berlin: 160 km sv, Gdańsk: 341 km nø, Kamień Pomorski 53 nø, Koszalin: 153 km nø, Międzyzdroje 15 km ø, Goleniów 78 sø, Szczecin: 108 km s.

Beliggenhed og historie:

Świnoujście ligger i det yderste nordvestlige hjørne af Polen. Det er den eneste by i landet, der er anlagt på et større antal øer. Indenfor byens område ligger 44 øer, men kun 3 af dem er beboet: Uznam, Wolin og Karsibór. På øen Uznam ligger kun ca. 10% af arealet på den polske side af grænsen; resten hører til Tyskland. På denne ø findes byens centrum og det er her, den største del af turistlivet udfolder sig. På øen Wolin ligger bl.a. færgehavnen, der forbinder Polen med Skandinavien, samt banegård og busterminal.
De første historiske optegnelser om bebyggelsen ved floden Świna's munding (hvoraf byens navn) stammer fra det 12.årh. I tidens løb har forskellige nationer hersket over dette område: danskere, svenskere, preussere og tyskere. Byen fik købstadrettigheder i 1765. I det 19.årh. blev stedet ét af de mest populære kursteder i Europa. Under 2.verdenskrig var Świnoujście en vigtig militærhavn.


Turistattraktioner:

Tourist highlights


Indkvartering:

Where to sleep

NadMorze: Świnoujście
hotele.net / Świnoujście
Hotel Jowisz
Dom Wczasowy Porąbka


Spisesteder:
Where to eat


Links til andre sider:

Świnoujście
(Byens officielle webside: polsk, tysk og engelsk version).
Ostsee Urlaub Polen


Retur til:
Den polske Østersøkyst
Pommern

Spangshus