- spangshus online - - Turist i Polen - Regioner og byer Maków Podhalański

Spisesteder i Maków Podhalański og omegn
Maków Podhalański:


"Estragon"

Restaurant beliggende et par kilometer fra centrum på vejen mod Sucha Beskidzka.
Udmærket mad og god atmosfære.
Adresse.: os. Surletowa 6, 34-220 Maków Podhalanski


"Zadoil"

"Zadoil" er restaurant og motel og beliggende i udkanten af Maków på vejen mod Jordanów og Rabka (mod sydøst), dvs. efter broen over floden, men før vejen mod Zawoja. Bygningen ligger på venstre side af vejen bag en benzinstation: "Petrochemia Płock". Maden er udmærket. Der arrangeres også fester for større grupper. Adressen er Białka 552, 34-220 Maków Podhalański.


Pizzeria "Milano"

Restauranten ligger på hjørnet af torvet og ul.Kościelna.
Der er også fortovsservering under parasoller.


"U Macieja"

"U Macieja" ("Hos Maciej") er egentlig en bar og som sådan den mest anbefalelsesværdige. Der serveres naturligvis øl og spiritus, kaffe og cappuccino o.lign., men også talrige varme retter. Stedets specialitet er p.t. pizzaer.
"U Macieja" ligger på venstre side af hovedgaden (ul. 3-go Maja 3), få meter fra torvet i østlig retning.


"Zielona Przystań"

Restaurant og kro, adresse: ul. Wolności 106.


Konditorier:

Ciastkarnia "Mijax"
Konditori i Henryk Bania's bagerforretning på torvet.
Adresse: Rynek 3.


Cukiernia ''Ewa''
Konditori på hjørnet af torvet (Rynek) og ul.Kochanowskiego.
Der er også fortovsservering.Omegnen

Restaurant "Kasper Suski" i Sucha Beskidzka

På slottet i udkanten af Sucha Beskidzka, ca. 7 km fra Maków, er der indrettet et hotel og en udmærket restaurant, der kan anbefales. Denne restaurant har et pænt udvalg af gode vine.
Se også: Restauranter og andre spisesteder i Polen under: Sucha Beskidzka.


Karczma "Rzym" i Sucha Beskidzka

7 km fra Maków's centrum, på torvet i nabobyen Sucha Beskidzka, ligger den gamle og traditionsrige kro "Karczma Rzym" (Kroen "Rom"). Den er et besøg værd.
Kroens navn er knyttet til det polske sagn om Pan Twardowski, der indgik en pagt med djævelen. Iflg.pagten kunne djævelen kræve Twardowski's sjæl som ejendom, hvis han påtraf ham i Rom. Nogle år senere var djævelen listig nok til at indhente Twardowski, mens han opholdt sig på en kro, der hed "Rom".
Se også: Restauranter og andre spisesteder i Polen under: Sucha Beskidzka.


Karczma "Przykiec" nær Jordanów

Denne kro ligger på hovedvej nr.28, (dvs vejen fra Maków mod sydøst i retning af Rabka) på toppen af en høj bakke, omtrent midt mellem Osielec og Jordanów, ca. 12 km fra Maków. (ul.Przykiec 226, Jordanów). Kroen er smukt indrettet i gammel, traditionel stil. Regionalt køkken m.m.
Se også: Restauranter og andre spisesteder i Polen under: Jordanów.


Kroen (Zajazd) "Pod Chmurką" nær Rabka

Denne kro ligger ved hovedvej nr.28, hvor denne passerer den nordlige udkant af Rabka. Bygningen er smagfuldt indrettet i regional stil, og den er omgivet af et meget smukt haveanlæg (hvor der er udendørs servering) med bl.a. en lille sø og stensætninger.
Se også: Restauranter og andre spisesteder i Polen under: Rabka.


Karczma "Rusnakówka" i Spytkowice

Kro i landsbyen Spytkowice ved vejen mellem Jabłonka og Rabka-Zdrój. - Adr.: Spytkowice 106, 34-745 Spytkowice. - Kroen er nybygget, et smukt bjælkehus opført i gammel, regional byggestil.
Se også: Restauranter og andre spisesteder i Polen under: Spytkowice.


Kroen (Karzma) "Koliba" i Zawoja

Smuk, træbygget krobygning i den sydligste, højest beliggende del af det langstrakte byområde i Zawoja, på højre side af vejen, når man kommer fra Maków. åben fra kl. 11-23.


"Beskidzki Raj"

Restaurant og hotel med selskabslokaler, mødelokaler og talrige rekreative faciliteter. Har en enestående beliggenhed på en bjergtop i bjergområdet mellem Zawoja, Maków og Stryszawa (nær Sucha Beskidzka) med en tilsvarende smuk panorama-udsigt. På grund af beliggenheden er tilkørslen (fra Stryszawa eller Zawoja) lidt besværlig.
Adresse: Stryszawa 667 (Zawoja/Przysłop), 34-205 Stryszawa.


Kroen "U Śliwy" i Chochołów

På vejen via Zawoja til Zakopane kommer man 16 kilometer før Zakopane gennem den smukke og særprægede landsby, Chochołów, der består af fredede bjælkehuse i gammel traditionel stil; et levende friluftsmuseum. Kroen serverer virkelig god mad.
Nær landsbyen er der iøvrigt en grænseovergang til Slovakiet.
Se også: Restauranter og andre spisesteder i Polen under: Chochołów.


Kraków, Zakopane

Under en længere udflugt til Zakopane eller Kraków (begge ca. 65 km fra Maków i hhv sydøstlig og nordøstlig retning) bør man benytte lejligheden til at spise på en af de talrige restauranter i disse byer. I Zakopane kunne det f.ex. være en fiskerestaurant på hovedstrøget Krupówki (gågade), med servering ved borde langs bredden af en bjergbæk; i Kraków kunne det være en af fortovsrestauranterne ved torvepladsen (Rynek Glówny).
(Billedet viser en fortovsrestaurant på Krupówki i Zakopane).


Restauracja "Zbyrcok", Zakopane

Restauranten ligger på hovedstrøget Krupówki nr.29. Beliggenhed i kælderniveau. Meget smukt indrettet i gammel, lokal stil. Personalet er klædt i folkedragt. Maden er god.
Se også: Restauranter og andre spisesteder i Polen under: Zakopane.


"Stara Karczma" i Jeleśnia

Midt i landsbyen Jeleśnia, ca. 53 km fra Maków på vejen (via Sucha og Zywiec) mod skisportsstedet Korbielów, ligger en meget smuk, gammel kro "Stara Karczma" ("Den gamle kro"). Bør besøges, hvis vejen falder forbi.


Generelt om drikkevarer på restauranter:
Regn ikke altid med at kunne bestille vin til maden. Ofte haves det ikke, eller kvaliteten svarer ikke til prisen. (Men naturligvis er der undtagelser). Der er ingen almindelig tradition for at drikke vin. Drik i stedet øl; der findes mange og udmærkede polske ølmærker. I Maków-området er de mest populære ølmærker (fremstillet på sydpolske bryggerier) Tyskie og Zywiec, der begge smager glimrende. Man kan naturligvis også få forskellige mineralvand, cola m.v.


Andre oversigter:

Baza gastronomiczna (Spisesteder i Maków Podhalański).


Tilbage til: "Maków Podhalański"

Spangshus