spangshus online Turist i Polen Feriehuse Feriehus i Maków Podhalanski

FERIEHUS I MAKÓW PODHALANSKI
Introduktion til huset

Man kører straks ind på parkeringspladsen mellem huset og laden. Det er ikke tilladt at holde på vejen; andre biler kan ikke passere. Bilen står sikkert på parkeringspladsen, men man skal huske at låse begge porte om aftenen.

Fra hovedindgangen kommer man ind i entreen og herefter ind i den gennemgående hall i stueetagen. Fra hall'en er der på højre hånd døre ind til stuen. På venstre hånd findes husets største badeværelse (til gæsternes brug) og et soveværelse (privat) samt dør til terrassen.
Stuen, der er udstyret med pejs, er møbleret med sofa, lænestole, spisebord og fjernsyn.
Fra hall'en er der trappe ned til kælder og op til tagetage.

Kælderetagen (mod syd i jordniveau) omfatter følgende: bryggers med kombifyr og vaskemaskine; toilet i tilknytning til bryggers; køkken 1 (grovkøkken), hvor der findes elkomfur, brændekomfur, arbejdsbord og vask (brænde til komfuret kan hentes i laden); køkken 2 (spisekøkken) med stort spisebord, skabe til service og køleskab med fryseafdeling; desuden spisekammer (bag spisekøkkenet) og forrum (spisekrog: kun 2 siddepladser) mellem køkken og døren ud under terrassen.

Tagetagen omfatter: hall med udsigtsniche (opholdsareal), et stort gæsteværelse (4 sengepladser); 2 mindre gæsteværelser (2 + 2 sengepladser); gæstebadeværelse.

Udendørs kan man opholde sig (og spise): på den hævede terrasse (i stueniveau), ved bordet under terrassen (overdækket terrrasse) eller på "terrasse 3" dvs. flisearealet op mod sydmuren (begge i kælderniveau). Fra terrasserne er der udsigt ud over byen og floddalen til bjergene på den anden side.

Et haveskur til værktøj og lign. er bygget i haven, syd for laden.

I haven findes en overdækket sandkasse til de mindste. Nederst til venstre på grunden findes en grillplads; i nærheden står et stort bord med bænke. Transportabel grill findes i haveskuret. Båltænding andetsteds på grunden er ikke tilladt.

Affaldshåndtering: Brændbart affald skal afbrændes i brændekomfuret. Ikke-brændbart affald samt madrester hældes i posen i den store udendørs affaldsbeholder ved foden af terrassen. Grønt, biologisk affald, der er egnet til kompost hældes i kompostbeholderen, der står bag haveskuret. Brødrester må gerne anbringes i fuglehuset, der står syd for huset. Ved gæsternes ankomst er den udendørs affaldsbeholder forsynet med en sort affaldspose. Gæsterne har denne samt max. 1 ekstra pose til rådighed. Om tirsdagen afhenter kommunen fyldte affaldsposer fra den foregående uge. Dette sker ved værtens foranstaltning.

Ved gæsternes ankomst vil der være rengøringsmidler og toiletartikler til den første tid. Når de slipper op, må gæsterne selv supplere ved indkøb i byen.

Koldt brugsvand: Vandet stammer en boring på ejendommens grund.
Varmt brugsvand: Vandbeholderen til varmt brugsvand forefindes i bryggerset. Vandet opvarmes med el.

Fordøren(e) skal altid være låst, også når I er i huset. Yderdøren til bryggers skal ikke benyttes. Man bedes huske, når man lukker dørene til terrassen og ud under terrassen, at det er dobbeltdøre, begge dele skal lukkes.
Ved afrejse lukkes alle vinduer samt porten til parkeringpladsen; alle døre i huset samt ladeporten lukkes og låses. Nøglerne afleveres til den nabokone, der har udleveret dem.

Stikkontakter i Polen og dermed også i dette hus er uden afbrydere, og man kan således ikke slukke for strømmen. Ledninger der ikke bruges, skal helst trækkes ud af væggen. Stikkontakterne er som regel med jordforbindelse, men sådan, at de er udstyret med et ben. Almindelige trebenede stikpropper passer således ikke i kontakterne. Hvis man derfor medbringer udstyr (f.ex. en PC), der har en ledning med 3-benet stik, skal man også medbringe en stikdåse, beregnet til 3-benede stik, der har en 2-benet stikprop til kontakten i væggen.

Hvis der er problemer på stedet, kan den nabokone, der har opsyn med huset, vise, hvad der skal gøres, men der kan måske være et sprogligt problem. Ellers ring (f.ex. via medbragt mobiltelefon) til ejerne på nedennævnte nummer: (+45) 9742 5401 eller (+45) 2782 0574.
(Udlandspræfiks fra Polen: 00, dvs. 0045 til Danmark fra en polsk telefon).
Alarmnummer i Polen er: 112.

De fleste daglige fornødenheder kan købes på torvet i byen eller på hovedgaden i nærheden af torvet. På samme torv er der bl.a. også en vekselbod. På hovedgaden, ca. 100 m øst for torvet, findes en pengeautomat, hvor man kan hæve złoty ved brug af sit medbragte VISA-kort.
I løbet af de seneste år er indkøbsmulighederne udvidet væsentligt; der findes nu ikke mindre end 6 supermarkeder i den lille by; heraf er de 5 helt nye og moderne indrettet. Af disse 5 ligger de to ved den gade, der fra hovedgaden fører hen til banegården (ul.Kolejowa), mens de sidste tre ligger ved hovedgaden i retning af Sucha.
En enkelt forbrugsvare, nemlig vin, findes kun i et meget begrænset udvalg. Det anbefales, at vindrikkere medbringer vin, f.ex. ved at foretage indkøb i Tyskland på vejen. Derimod skal øl ikke medbringes. Polen fremstiller adskillige udmærkede ølmærker. Blandt de ølmærker, der fremstilles på sydpolske bryggerier, skal fremhæves "Tyskie" og "Żywiec". I det hele taget kan man - da priserne er lave - opnå en betydelig besparelse ved at foretage indkøb af dagligvarer før afrejsen fra Maków. Husk køleboxen til bilen!

Læs i øvrigt internetsiden om Maków på adressen:
http://www.spangshus.dk/turist/makowpodh.htm

Retur til udlejningssiden