- spangshus online - Turist i Polen Regioner og byer Pommern Den polske østersøkyst

Dziwnów
Międzywodzie, Dziwnówek, Łukęcin

Afstande i km: Świnoujście: 43 sv, Międzyzdroje 27 sv, Wolin 37 sv, Szczecin: 98 sv, Kołobrzeg 67 nø, Trzebiatów 39 ø, Kamień Pomorski 12 s, Lufthavnen ved Goleniów: 64 s.
Indbyggertal (i kommunen): ca. 4.200

Beliggenhed og historie:

Kommunen Dziwnów ligger ved kysten omgivet af vand på begge sider: mod nord østersøen, mod syd Kamień-fjorden. Den vestlige del af kommunen er beliggende på øen Wolin. Den nærmeste større by er Kamień Pomorski. - Lokaliteter i kommunen: Dziwnów (hovedby), Międzywodzie, Dziwnówek og Łukęcin. - Allerede 1243 nævntes Dziwnów første gang i dokumenterne, idet stedet lå på handelsvejen, der forbandt Szczecin-fjorden med østersøen. Siden, dvs indtil det 19.århundrede var områdets småbyer dog først og fremmest fiskerlejer. Ravforarbejdning forekom også i betydelig grad. Fra omkring 1820'erne udviklede fiskerlejerne (først Dziwnów og Dziwnówek) sig til badesteder.


Attraktioner:

Dziwnów kommune har fremragende badestrande. Der er gode muligheder for sejlsport, herunder en beskyttet lystbådehavn og sikre fortøjningsmuligheder ved Dziwna-flodens munding. Flere steder i nærheden kan man fiske (både i søer, ved fjorden, i floden og i havet), ligesom golf og ridning er en mulighed. Afmærkede vandre- og cykelstier (27 km.) findes også.

Dziwnów by ligger på en ganske smal landtange. Omgivet af vand, som den er, er der mulighed for at opfylde de fleste feriegæsters ønsker. I 1999 opnåede byen en tredieplads i en konkurrence om "den mest populære ferieby".

Dziwnówek: Her findes flere store feriecentre, men det er også let at leje et værelse hos private. God campingplads findes. Stedet har gode, brede sandstrande.

Łukęcin er den mindste lokalitet i Dziwnów kommune, smukt beliggende i et skovområde. Her findes ridecenter og golfbane. Bag stranden ligger en stejl klintekyst.

Międzywodzie ligger omgivet af skove. Dyrkerne af vandsport kan benytte både havet og Kamień-fjorden. Her findes flere kurcentre, især for personer, der lider af sygdomme i luftvejene eller bevægelsesorganerne.
Som noget ret sjældent, har Międzywodzie en adgang/nedkørsel til stranden beregnet for handicappede i kørestole, specielt bygget i siksak gennem klitterne og kun med svag stigning/fald.


Indkvartering:

Wasza reklama
Deres reklame

Indkvarteringsmulighederne omfatter ca. 20.000 sengepladser, fordelt på hoteller, moteller, feriecentre, campingpladser, vandrerhjem og privat værelsesudlejning.

Genrelle links vedr. indkvartering:

Gmina Dziwnów. Noclegi


Andre links vedr. indkvartering:

Hotel Astoria, Dziwnówek


Links til andre sider:

Gmina Dziwnów
(Kommunen officielle side på polsk)
Fotogalleri

Międzywodzie:
Międzywodzie/Heidebrick (tysk)
Międzywodzie zaprasza (polsk)


Retur til:
Den polske østersøkyst
Pommern

Copyright © 1997 Twardowska & Spangshus