- spangshus online - Turist i Polen Regioner og byer Pommern Den polske østersøkyst

Darłowo
Darłówko

Darlowo. De Pommerske Fyrsters Slot
De Pommerske Fyrsters Slot i Darłowo
Darlowo. Maria-kirken
Maria-kirken i Darłowo


Afstande i km: Świnoujście 176 sv, Szczecin 232 sv, Kołobrzeg 79 sv, Koszalin: 37 sv, Słupsk: 46 ø, Sławno: 22 sø, Gdańsk: 173 sø.
Indbyggertal: ca. 14.900 (2007)

Beliggenhed og historie:
Darłowo, en handels- og fiskeriby, ligger ved floden Wieprza, nær dennes udmunding i østersøen, 2 km fra kysten.
Darłowo er én af de ældste byer i Pommern. Stedet er et gammelt fiskerleje: en slavisk beboelse fra o. 800 er udgravet på byens nuværende område. Fra 1205 stammer den første optegnelse om Darłowo og den daværende borg på stedet. Fra 1271 nævnes Darłowo som en by; 1312 får byen købstadrettigheder; i 1352 påbegyndtes bygningen af en ny borg i gotisk stil indenfor bymurene; fra 1361 var byen tilsluttet Hanseforbundet; i det 15. og 16.årh. udvikledes byen gennem handel med Skandinavien, tyske og polske byer.
I Darłowo fødtes 1382 den senere danske konge Erik, kaldet Erik af Pommern. 1449-1459 tilbragte den detroniserede konge sine sidste år på borgen i Darłowo. Han blev også stedt til hvile her; hans sarkofag findes i Maria-kirken, den store gotiske kirke i byens centrum. (Se også nedenfor under links).

Darłówko:
Darłowo's havn ligger i fiskerlejet og badestedet Darłówko på selve kysten (men indenfor bygrænsen). Havnen er primært en fiskerihavn, men også gods- og trafikhavn. Her fortøjer private kutterejere deres både, men havnen anvendes også af yacht'er og motorbåde samt ejere af fiskekuttere, der tilbyder turisterne sejlture på havet ombord på deres både.
Det nuværende fyrtårn i Darłówko stammer fra 1885.
Iøvrigt var det første udenlandske skib, der anløb havnen efter 2.verdenskrigs afslutning, den danske "Helene".


Turistattraktioner:
Hovedattraktionerne er: De Pommerske Fyrsters Borg fra det 14.årh., nu museum, Maria-kirken fra det 14.årh., rådhuset i barokstil fra 1725, den gotiske Brama Kamienna, en af de byporte, der indgik som led i byens forsvarsværker. Iøvrigt har Darłowo et af de bedst bevarede middelalderlige bycentre i Pommern.


Omegnen:
For tilhængere af kajaksejlads er der mulighed for at sejle på floden Wieprza på strækningen fra Kępice til udmundingen i østersøen.
8 km sydvest for Darłowo (langs med kysten) ligger den store Bukowo-sø. Den nærmeste bebyggelse ved søbredden hedder Dąbki.


Indkvartering:

Wasza reklama
Deres reklame

Andre links vedr. indkvartering:

Baza noclegowa

Noclegi (nadmorzem.com)
Noclegi (Darłowo)
Darłowo (Urlaub in Polen)
Noclegi (Darłówko)


Links til andre sider:

Królewskie Miasto Darłowo
(Byens officielle side)
Interaktywny Plan Darłowa
(Bykort)
Interaktywna Mapa Gminy Darłowo
(Kommunekort)
Internetowy Informator o Darłowie
Muzeum Darłowo
Rügenwalde / Pommern
(tysk)
Darłowo. Town (Darłowo) and Harbour (Darłówko)
(engelsk)
Erik af Pommern
(dansk)


Retur til:
Den polske østersøkyst
Pommern

Spangshus